Spørsmål og svar

Dette er spørsmål som styret ofte får:

 1. Hvor får jeg tak i nøkkel til strømskapet? Dette er seksjonseiers ansvar. Det er en OLU nøkkel som du kan kjøpe der det selges nøkler.
 2. Brannslangen i leiligheten virker ikke, hva gjør jeg? Brannslangen i leiligheten er seksjonseiers ansvar, så den må du få byttet – se også HMS informasjon pkt. 2.4.
 3. Kan jeg vaske sykkelen med vannslange? Ja, ved Badebakken 16 er det kran og slange og avløp for vannet.
 4. Kan jeg henge dekkstativ på veggen i garasjen? Ja, dette er tillatt og må ordnes av hver enkelt seksjonseier.
 5. Skal gassflasken til gassgrillen sjekkes? Ja, Her er en link som forteller om din plikt til å kontrollere gassflasken
 6. Kan jeg installere varmepumpe/aircondition i min leilighet? Ja, det kan du men du må følge dette; Varmepumpeinfo
 7. Hvordan får jeg energimerket min leilighet? Styret har laget informasjon om dette og det finner du her: Energimerking
 8. Hva gjør jeg hvis jeg oppdager rotter eller rotteavføring? Ta kontakt med vaktmester og få en «rottepakke» som består av; 1 stk. Rottefella, 1 stk. Åteblokk (blå) og 1 par engangshansker. I Rottefella legges mat som lukter og holder seg, for eksempel saltpølse og luktfull ost. Sett gjerne fella der dere så den sist og helst langs en vegg.
 9. Hva gjør jeg hvis postkassa må fikses? Kontakt vaktmester.
 10. Hva må jeg tenke på hvis jeg skal grille? De følgende regler gjelder for hele Badebakkens område inkludert plener og verandaer. Styret gjør oppmerksom på følgende: Det er strengt forbudt med kullgrill! Det skal ikke grilles slik at naboer bli plaget. Du må påse at grillingen ikke medfører os som «tåkelegger» naboene. Husk at når osen forsvinner fra din veranda, går den gjerne til naboens!
 11. Hva gjør jeg hvis jeg vil kommentere eller har spørsmål til artikler
  på nettsidene? Send en epost til styret@badebakken.com
 12. Er Sameiets forsikring utvidet med dekning for sopp/råte? Nei.
 13. Hvis noen bråker eller bryter ordensregler? Ring politiet, eventuelt send skriftlig beskjed til styret, oppgi navn og seksjonsnummer. Du kan forbli anonym, men styret trenger skriftlig dokumentasjon på klagen. Send en epost til styret@badebakken.com. 
 14. Kan vi henge opp tunge ting på veggen over peisen? Det er ikke tilrådelig da det er blitt ødelagt rør på baksiden når noen har gjort dette. Det gjøres i så fall helt på eget ansvar og omkostning ved feil!
 15. Kan vi henge opp hyller på badevegg? Badet er levert som en boks med rør og ledninger på utsiden. Hvis det skal bores bør det gjøres av en fagmann. Uansett gjøres dette på eget ansvar og omkostning ved feil! Det selges for øvrig hyller på Comfort som festes med lim. Disse kan holde opp til 10kg.
 16. Har Sameiets barn fortrinnsrett i Barnehaven? Nei.
 17. Dusjveggen er i stykker, hva gjør jeg? Du kontakter en håndverker for egen regning.
 18. Jag ønsker å sette opp oppheng for skiboks i garasjen? Det er ikke alle steder i garasjen dette går an. Alle oppheng skal søkes om og godkjennes av styret.
 19. Lekkasje fra ventiler på yttervegg? Det er viktig at filteret renses/byttes og at ventilen støvsuges jevnlig. Det er meget viktig at lufteventilene ikke står lukket da det vil dannes kondens i ventilen. Sjekk at kjøkkenventilatoren står på (1). Dersom du får lekkasje må dette meldes til styret.
 20. Hvordan fungerer ventilasjonen og hvordan vedlikeholder jeg ventilatoren på kjøkkenet? Ventilator/avtrekk i sameiet er  levert av VillaVent AS. I Badebakken er ventilasjonen kun basert på undertrykk (ikke balansert ventilasjon). Det er derfor viktig at ventilatoren på kjøkkenet fungerer og at den alltid står på. Frisk luft kommer da utenfra gjennom ventiler i vegg og vindu, og avtrekket lager et lite undertrykk i leiligheten. Mange gjør den feilen at de stenger ventiler i vinduer og vegg slik at luft ikke kommer inn, dermed blir det et for stort undertrykk i leiligheten. Dette kan gi ubehagelig lukt (kloakklukt e.l.) da undertrykket suger lukt/vann ut av vannlåser/sluk og vasker. Det kan også sive inn lukt fra én leilighet til en annen. Ventilator og ventilasjonsanlegget i leiligheten må renses hvert tredje år. Mer om bruk og vedlikehold av ventilator/avtrekk finnes under Ventilasjon – Villavent
 21. Hvordan kan jeg leie garasjeplass? Det ordner du privat.  Sjekk oppslagstavlen om noen leier ut parkeringsplass eller sett opp oppslag at du ønsker å leie. Hvis parkeringsplass leies, ut ber styret om at det ikke leveres/godkjennes utlevert nøkkel, kun port-åpner.

Sist revidert 29.7.2019, Styret