Heiser og annet vedlikehold fremover

Styret holdt møte 13. juni og på sakslisten var det revisjon av vedlikeholdsplanen for sameiet. Den reviderte grovprioriterte planen for større vedlikeholdsarbeider de neste årene  er som følger:

  1. maling av blokk utvendig og garasjen (2018 – 2019)
  2. utskiftning av heiser (2019)
  3. oppussing av oppganger og utskiftning av all belysning til led i oppganger og garasjen (2020)

Dere legger merke til at denne listen er noe annerledes enn den som ble presentert på årets sameiemøte i april. Punkt 2, heiser er nytt. Revisjonen skyldes de mange problemene med flere av heisene de siste månedene som har eskalert betydelig. Det er bare å beklage til alle de som har vært rammet av heisproblemene, som dessverre vil kunne vedvare, inntil heisene er skiftet. Tidligere og nåværende serviceleverandører har i flere år anbefalt å iverksette utskiftning av heisene, da prosjektheisene som ble installert i sameiet har vært en rimelig modell med stort servicebehov. Tidligere styrer har av økonomiske årsaker naturligvis ønsket å utsette dette lengst mulig. Det er også slik at leverandøren av styringssystemet (hjertet) i dagens heiser gikk konkurs for en del år siden, og nå er det knapt mulig å få tak i deler til heisene. I desperasjon må de tidvis også prøve å få tak i deler på Ebay.com for å sette det i et perspektiv. Dette er ikke bærekraftig. I tillegg til dette har offentlig lovpålagt heiskontroll avdekket så store slitasjer på alle heisene at det har kommet krav om nødvendige reparasjoner i millionklassen. Dette kommer i tillegg til de løpende reparasjonene som er svært kostbare. Etter en samlet vurdering av situasjonen, de fakta som foreligger og en entydig anbefaling fra uavhengig heisrådgiver (Heiskonsulenten AS), har styret besluttet å iverksette prosess for å skifte ut alle heisene i løpet av 2019. Det sendes ut en tilbudsinnbydelse før sommeren, og senhøsten 2018 vil det komme mer informasjon om prosessen for utskiftning. Finansiering og eventuelle endringer i felleskostnadene vil vi måtte komme tilbake til.

Styret 14.6.2018

 

 

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.